Via het Grenslandpad naar Malpie

Afstand: 18 km

Etappe: Schaft-Broekhoven

Regelmatig krijg ik de vraag ‘vind je het niet saai om alleen te wandelen?’. Nee, dat vind ik zeker niet saai. Nog sterker, ik vind het heerlijk. Ik kom dan volledig tot rust en kan ultiem genieten van alles wat ik tegenkom. In de natuur en andere wandelaars. Want ja, het is echt zo, wanneer je alleen wandelt maak je heel makkelijk contact met anderen. Maar samen met iemand wandelen, is dan weer heel gezellig en het wandelen gaat me meestal iets makkelijker af. Tenminste als mijn wandelmaatje op hetzelfde tempo loopt.

Dit keer loopt Miranda mee. Tijdens de zondag van de Egmond Wandelmarathon lopen we al veel samen, het tempo zit dus wel goed. En tja, we raakten toen ook niet uit gepraat, dus daar maak ik me ook niet zo’n zorgen om. Deze etappe heb ik uitgezocht om samen te wandelen, omdat ik van meerdere mensen heb gehoord hoe mooi Malpie zou moeten zijn. Malpie is een natuurreservaat net onder Valkenswaard. Nou ken ik mezelf, mijn verwachting is nu nogal hoog. Vaak valt het me dan alleen maar tegen. Zou toch jammer zijn. Ik ben heel benieuwd dus!

Mijn nacht was niet al te best, maar ik heb er zoveel zin in dat ik toch ergens de energie vandaan haal. De gastheer van mijn bed&breakfast komt de picknickmand weer brengen met allemaal lekkers voor mijn ontbijt. Onderweg zullen we weinig tegenkomen. Precies volgens plan belt Miranda door hoe laat ze bij het eindpunt verwacht te zijn, daar ga ik dan ook heen. Met één auto rijden we terug naar Schaft. Heel handig om het zo te kunnen doen, want het openbaar vervoer is niet ideaal in het grensgebied. Daar ben ik inmiddels wel achter!

MalpieNaast het wandelen heb ik deze etappe nog een uitdaging, ik heb foto’s van mijzelf nodig namelijk. Deze zullen dan geplaatst worden bij een interview over mijzelf in ReumaMagazine. Fotograferen vind ik erg leuk om te doen, maar het uit handen geven en zelf onderwerp zijn… iets minder! Nadat we de auto geparkeerd hebben, lopen we al snel Schaft weer uit (is ook niet zo heel erg moeilijk met dit mooie gehuchtje) en wandelen we al kletsend Malpie in. Tussen de ‘oooohhh’ en ‘aaaahh’ beseffen we hoe schitterend mooi het hier is. We genieten er met volle teugen van. De ochtend is het nog bewolkt, maar het zonnetje laat zich steeds meer zien. We raken niet uitgekletst, maar één nadeel… we lopen een stukje verkeerd. Maar ook dat lossen we op, we zitten zo weer op de route. Na het lusje dat we gemaakt hebben, hebben we beide zin in een lunch, dus het eerstvolgende bankje is van ons. Wanneer die gaat komen, geen idee! Maar we hebben geluk, we steken een verharde weg over, komen bij een scouting gebouw met een picknicktafel, daar maken we dankbaar gebruik van.

Eindelijk een foto van mijzelf tijdens het wandelenHeerlijk zelf aan het genieten!Na de lunch beginnen we samen de pijn toch wel te voelen, maar ja dat hoort er bij. Miranda staat er hetzelfde in als ik, de rekening is morgen een stuk leuker als je op de dag zelf maar geniet. We wandelen Malpie uit en komen aan de rand van Westerhoven. Vanuit daar volgt snel Riethoven. Regelmatig kijken we op de kaart om te kijken wat we al gehad hebben. Toch ben ik helemaal verbaasd als ik mijn eigen auto zie staan! Het eindpunt weer bereikt. Wat was het gezellig samen, echt een topdag. Of Malpie tegengevallen is? Niet bepaald. Nog sterker, ik ben een beetje verliefd geraakt. Hiernaast twee van de foto’s van mijzelf als model 😉

Total distance: 22.6 km
Download

 

 

Delen mag!

Leave Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *