Een boekje open doen op Wereld Reuma Dag

Je kunt het zo gek nog niet bedenken of er is wel een dag voor. Eigenlijk heb ik daar een hekel aan, alsof daar op die andere 364 dagen in het jaar geen aandacht voor zou zijn. Zo zou het natuurlijk ook moeten zijn. 12 Oktober is wereld reuma dag. Daarvoor heeft het Reumafonds dit jaar de campagne ‘Boekje Open’ geopend. Zelf ben ik altijd al open geweest over de pijn en alles wat erbij komt kijken. Ik twijfel dan ook geen seconde om mijn boekje open te doen, alleen al omdat ik het een ontzettend goed idee vind van het Reumafonds.

Cover mijn boekje open

Eerder heb ik wel ooit de twijfel gehad of ik met mijn pijn open op het internet zou zijn. Dat was in 2013. Ik lag op de bank met veel pijn, ziek gemeld op het werk en flink aan het balen. Iets daarvoor had ik me ingeschreven voor de Egmond Wandelmarathon. Ik zocht naar een nieuwe sport die ik vol kon houden met de pijn, maar nog belangrijker: die ik ook leuk vond. Van het wielrennen had ik helaas weinig plezier meer. Op dat moment kreeg ik een bericht op mijn werkmail van de persvoorlichter van het Reumafonds. Ze had me gevonden omdat ik een sponsorpagina had aangemaakt voor de Egmond Wandel Marathon, waarmee ik zoveel mogelijk geld wilde ophalen voor het Reumafonds. Toen zij de vraag stelde of ik mee wilde werken aan een interview heb ik echt wel even getwijfeld. Wat als… ik een keer ga solliciteren en ze zien dit? Nou, dan zien ze dat ik een doorzetter ben en dat ik problemen niet uit de weg gaan. Willen ze me om deze reden niet, dan wil ik ook niet voor hen werken! Ze hebben me ge├»nterviewd en een mooi artikel was geboren. Vanaf dat moment heb ik er nooit meer een geheim van gemaakt.

Ook ik deed dus mijn boekje open. Ik wist het al veel langer, maar toen ik dit op mijn Facebook plaatste, wordt het weer bevestigd. Wat een mooie reacties kreeg ik er op! Soms, wanneer ik het zwaar heb, lees ik ze nog een keer en nog een keer. Zo mooi!

Heb jij jouw boekje open gedaan en hoe waren de reacties? Ik ben benieuwd! Laat het zeker in een reactie horen.

 

Delen mag!

Leave Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *