Doelen stellen: mijn haat-liefde verhouding ermee

Zo rond de jaarwisseling zie ik veel mensen om mij heen die goede voornemens hebben. Ik geloof er geen fluit van dat dat helpt. Jij wel? Aan de andere kant, heb ik al vaak gemerkt, dat ik het maar wat fijn vind om naar een doel toe te werken. Zonder doel, bij mij meestal geen motivatie en focus. Met doel, gaat het voor mij snel voelen als verplichting. Tja, dan haak ik ook af! Wat dan wel?

Wandelen

In 2016 is door Bregje van Wandelvrouw.nl de groep #wandel1000km in 2016 gestart. Drie keer raden wat daar het doel van was! Begin van vorig jaar wilde ik die uitdaging wel aangaan. Om het concreet te maken voor mezelf schreef ik me in voor de Sallandse Wandelvierdaagse. Genoeg reden om daar naar toe te werken. Dat liep iets anders. Door de pijn, veel te weinig kunnen wandelen. Tel daarbij op dat ik totaal geen zin had. Ik kon me er niet toe zetten om mijn wandelschoenen aan te trekken en te gaan. Best lastig! Na de vierdaagse had ik ook even weinig vertrouwen in mijn lijf, zoveel pijn kan niet echt goed zijn, toch? Gelukkig heeft mijn fysiotherapeut me overtuigd om weer op te gaan bouwen.

Vrij snel toen ik begon met wandelen, liep ik afstanden tussen de 20 en 25 kilometer. Voor mij telde minder dan dat ook niet echt mee. In mijn hoofd dan hè. Met mijn Bechterew gaat het steeds slechter, wandelen wordt steeds pijnlijker. Langzaam komt het besef dat ik misschien het idee uit mijn hoofd moet gaan zetten. Genieten van een rondje van 5 of 10 kilometer is belangrijker dan met te veel pijn 20 kilometer. Dat wordt mijn uitdaging voor 2017.

Ook in 2017 gaat de groep #wandel1000km in 2017 weer verder. Is dat haalbaar? Ook hier een les voor mij in ‘genoegen nemen met minder’. Ik wil dit jaar de 500 kilometer halen. Uitdaging genoeg voor mij, gemiddeld 10 km per week. Ik hou jullie op de hoogte hoe het gaat. Lijkt het je leuk om een keer met me mee te wandelen, laat het dan zeker weten.

Deze blog

In 2016 ben ik met dit blog begonnen. Nog niet heel gestructureerd, maar dat gaat nu veranderen. Ik moet wel toegeven dat ik het lastig vind. Ik vind het erg leuk om aan mijn blog te werken, maar het kost wel tijd. ’s Avonds na een werkdag is mijn energie vaak wel op. Dat terwijl ik dit jaar ook druk zal zijn met mijn studie en mijn plannen om uiteindelijk voor mezelf te beginnen. Dat wordt mijn volgende uitdaging. Naast studie, werk, wandelen genoeg tijd vinden om aan te bloggen. O ja, en mijn balans ook nog goed in de gaten houden!

Helpen jullie mij eraan herinneren? Maar ook wanneer ik er geen plezier meer aan beleef, want dat is toch het allerbelangrijkste!

Delen mag!

Leave Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *