Ik ga je op deze pagina mee nemen in mijn persoonlijke verhaal en wat reuma daarin doet.

Vanaf 2010

Cover mijn boekje openIk woonde net in Utrecht en wilde sportief bezig zijn en nieuwe mensen leren kennen. Ik kocht een racefiets en werd lid van de Driebergse Toerclub. Enthousiast begon ik aan iets nieuws. In februari van dat jaar zat ik voor het eerst op de fiets en in juni lag ik in het ziekenhuis. Aangereden door een tractor! Snel van mijn breuk in mijn arm herstellen en dan weer op de fiets. Dat was mijn plan. Maar dat liep anders. Meer daarover lees je in mijn boekje dat ik open deed voor het Reumafonds.

(Over)leven met Reuma

Op het moment dat je beseft dat de pijn die je hebt, niet meer te maken heeft met het ongeluk maar er meer aan de hand is, begint het circus van medische onderzoeken. Zo veel dat je zelf vaak echt niet meer weet wat er nou aan de hand is. Neurologen, orthopeden, reumatologen, podologen, fysiotherapeut en uiteraard mijn huisarts. Die laatste zag ik vaker in de afgelopen 6 jaar, dan in alle jaren daarvoor! Maar echt iets doen voor me kunnen ze niet. ‘Je moet er maar mee leren leven en loslaten dat we de oorzaak niet kunnen vinden’, dat is wat ik vaak te horen krijg.

Aan de wandel

Na een trekking in Nepal en Peru heb ik eind 2013 het wandelen fanatieker op gepakt. Inmiddels helemaal verslaafd aan wandelen. Gelukkig is het een gezonde verslaving! Als eerste doel had ik de Egmond Wandelmarathon in januari 2014. Daaraan gekoppeld heb ik een actiepagina voor het Reumafonds. Met ruim 700 euro in mijn eentje een geslaagd project. Dit was voor mij een manier om mijn onmacht om te zetten in iets positiefs. Zo kon ik iets doen tegen de pijn. Dat ik met het wandelen mezelf ook nog soepel houd, is natuurlijk super. Wat heeft het wandelen mij veel gebracht. Veel nieuwe vrienden leren kennen, heerlijk genieten van het buiten zijn (en hoe mooi Nederland is), ik kon weer trots zijn op mijzelf en positief tegenover de pijn staan. Het is er toch, ik kan alleen wel kiezen hoe ik er mee om ga. Dat probeer ik dan maar zo goed mogelijk te doen.