In 18 kilometer naar Schoonloo

Afstand: 18 kilometer

Heerlijk vind ik het, na een drukke werkweek mijn spullen pakken en een weekend gaan wandelen. Even helemaal niets! Voor mij is dat een perfecte manier om te ontspannen. De dag hiervoor liep ik van Zuidlaren naar Rolde, deze dag staat de route tot Schoonloo op het programma. Na weer een heerlijk ontbijt met 2 auto’s naar Schoonloo om met 1 auto terug te gaan. Altijd weer even wat geregel, maar het is weer gelukt en de wandeling startte in het mooie Zuidlaren. Tijdens het ontbijt vertelt de gastheer van het Bed&Breakfast me al dat ik geen horeca onderweg tegenkom, lunchpakketje mee dus. Ik ben benieuwd wat ik onderweg weer voor moois te zien krijg.

Het leuke aan het Pieterpad is dat je bijna altijd wel andere Pieterpatters tegenkomt. Soms groet je elkaar alleen door je boekje op te steken, soms wandel je een stukje samen op, soms merk je duidelijk dat je in een ander tempo loopt en heel soms raak je aan de praat en loop je een heel stuk samen. Inmiddels heb ik geleerd dat met iemand samen wandelen alleen goed gaat, wanneer je in hetzelfde tempo loopt. Doe ik dat niet, dan loop ik mezelf helemaal kapot en haal ik het einde niet. Zou toch zonde zijn!

Plantenbak en bankje met tekst 'He he even zitten' op het Pieterpad

Zo waar! De magie van het Pieterpad.

De dag begint wat bewolkt,  maar het ziet er prima uit. Gelukkig ben ik geen hele grote zonaanbidder, dus dat komt goed. Al snel wandel ik Rolde uit. De route gaat daarna door schitterende natuur, heide en bos afgewisseld. Af en toe kom je een andere wandelaar tegen, maar niemand die in mijn tempo wandelt. Regelmatig krijg ik de vraag of ik het niet saai vind om alleen te wandelen. Nou, niet dus. Ik vind het heerlijk om met iemand samen te lopen. Maar alleen wandelen brengt me juist rust! Met niemand hoef ik rekening te houden, alleen met mezelf. En dat moet ik dan ook. Mijn pauzes plan ik goed, zodat ik goed kan doseren. Deze etappe lukt me dat goed. Regelmatig word ik ingehaald door andere wandelaars, maar ik hou vast aan mijn eigen tempo.

Ik geniet van begin tot eind, wat is het hier toch mooi! Zou het tot aan Maastricht zo mooi blijven? Dan staat me nog veel moois te wachten!

 

 

 

Delen mag!

Leave Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *