Het Pieterpad, waar begin in aan?

Ik ken mezelf inmiddels een beetje, wanneer ik een doel voor ogen heb, dan hou ik het langer vol. Dus bedenk ik dat ik het Pieterpad wil gaan wandelen. Het bekendste Lange Afstands Wandelpad van Nederland loopt van Pieterburen naar de Sint Pietersberg bij Maastricht over 492 kilometer.
En dan is het zover, ik ga de eerste etappe wandelen. Ik kom rechtstreeks uit Tilff waar ik zelf ooit ook twee keer meegedaan heb met Luik-Bastenaken-Luik, dit jaar niet meer. Mijn fiets heb ik verkocht, mijn pijn in mijn hart, maar minstens zoveel pijn steeds op de fiets. Het ging niet meer. Nu dus wandelen. Ik bedenk me als ik rondom Maastricht ben en naar Groningen rijd, dat ik dat terug ga wandelen! Waar begin ik aan?!
In mijn week vakantie zal ik de eerste drie etappes wandelen, ik rij nu naar Groningen en de gastvrouw van mijn Bed & Breakfast brengt mij naar Pieterburen. Die eerste etappe is maar 11 kilometer, mooi om te starten. Dat mag het probleem toch niet zijn. Of toch wel?!

Het is erg warm, boven de 30 graden en of het nou de spanning is of iets anders ik weet het niet. Maar wat ging het lopen slecht!! Door de warmte heb ik grote moeite om iets te eten, op water en karakter loop ik dan ook door de Groningse vlakte en tussen de weilanden door. Na 11 slopende kilometers waarbij ik mezelf vaak de vraag stel waarom ik dit ook alweer doe, kom ik aan in Winsum. De camping waar ik slaap zou bij een rotonde moeten zijn. Die rotonde heb ik gevonden, maar de camping? Dan maar even vragen aan iemand die in de tuin aan het werken is ‘draai je eens om mevrouw, daar is het’ krijg ik het het Gronings te horen. Oké, ik ben echt moe.
startpaal in Pieterburen
Mijn spullen zijn daar bezorgd en ik krijg een koud colaatje aangeboden van de campingeigenaar, de held! Ik heb die dag niets anders meer gedaan dan geslapen. Helemaal op was ik! Eén voordeel, ik heb weinig gemerkt van mijn ‘normale’ pijn die de Bechterew met zich mee brengt. Daar ben ik dan wel weer blij mee.
Die avond had ik wederom geen behoefte aan eten. Met mijzelf maak ik de belofte dat als ik morgen niet ontbijt ik niet mag starten. Dan staat er 18 km op de planning, nog een dag op karakter is iets te veel van het goede! Mensen die me kennen weten hoe moeilijk dat voor mij is.

Delen mag!

2 Comments

  1. Pingback: Het Pieterpad brengt me tot Groningen | Ik wandel met Bechterew

  2. Pingback: Via de Achelse kluis naar Schaft | Ik wandel met Bechterew

Leave Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *