Het Pieterpad brengt me tot Groningen

Na een erg slechte nacht, uiteindelijk mijn bed uitgegaan. De eerste etappe ging het zo slecht, dat ik op zie tegen de etappe van vandaag. Nog zo’n dag en het plezier is ver te zoeken. Ik moet van mezelf ontbijten, hoe lang ik er ook over doe. Het belooft weer warm te worden, zonder ontbijt ga ik niet starten. Zeker omdat ik nu 18 km op het programma heb staan. De vorige etappe waren er maar 11, toen ging het al zo slecht!

Na een ontbijt (of beter: gevecht met mezelf!) gestart in Winsum. Groningen is toch wel erg vlak en dit stuk van het Pieterpad is dan ook niet anders. Veel langs polders, weilanden, en door kleine gehuchtjes en vergeet het kanaal niet. De route geeft aan dat ik bij huisnummer 3 naar links moet. Een grote afstand tussen twee huizen zorgt ervoor dat dat nog wel even duurt! Gelukkig staat er een heel klein beetje wind, de warmte is daardoor beter te hebben.

Ik heb nog even te gaan!

Ik heb nog even te gaan!

Bij deze LAW handwijzer neem ik even mijn rust op een bankje. Het opstarten na de pauze kost me wat moeite, maar ik wandel rustig verder. Op het moment dat ik merk dat mijn lijf begint te protesteren, kijk ik op mijn GPS. En wat zie ik, ik heb al 13 km in de benen vandaag. Dat geeft me vertrouwen!

Langs het kanaal zie ik een bankje en bedenk me dat ik daar ga genieten van mijn lunch. Ik raak aan de praat en krijg een lesje Gronings van ze. Natuurlijk krijgen ze een les Brabants terug.

Genieten van een koude cola!

Genieten van een koude cola!bants terug. Mooie contacten, dat is zo mooi aan het Pieterpad!

Langzaam merk ik aan de bebouwing dat de stad Groningen dichterbij komt. Dat betekent dat het einde in zicht is. Mijn reumalijf vindt dat helemaal niet erg. Na door het schitterende Noorderplantsoen gewandeld te hebben, loop ik inderdaad verder de stad in tot aan het station. Daar bel ik met de Saskia van het Bed & Breakfast waar ik in Groningen slaap. Terwijl ik wacht op haar drink ik een koud colaatje in een cafeetje. Moe en voldaan kijk ik terug op de tweede etappe. De eerste etappe vergeet ik maar snel!

 

Delen mag!

Leave Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *