Start van mijn vakantie rondom Chaam

Goede start van mijn vakantie

Ik heb vakantie en mijn plan is: ik plan niets. Of anders gezegd: niets moet, alles mag. De laatste tijd ben ik druk geweest, onder andere met de voorbereidingen voor de Reuma Walk en op mijn werk. Een veelgehoorde vraag wanneer ik vertel dat ik vakantie heb ‘ga je nog weg?’. Nee, deze keer maar eens niet, ook niet om meerdere dagen aan het Grenslandpad te wandelen. Hoe graag ik het ook zou willen, ik moet keuzes maken. Deze vakantie ga ik gebruiken om niets te doen. Tijdens een coachtraject een aantal jaar geleden heb ik geleerd dat niets doen ook iets doen is. Ik ga het vooral rustig aan doen. Heb ik energie ergens voor, dan doe ik het. Heb ik er geen energie voor, dan doe ik het niet. Mijn vakantie begint meteen met een wandeling op zaterdag, gelukkig heb ik daar energie voor.

Een groepswandeling, goed idee of?

De wandeling die in mijn agenda staat is een wandeling met de volgers van Wanda Wandelt. Altijd weer even benieuwd wie er nog meer bij zijn. Welke snelheid wordt aangehouden? Kan ik dat bijhouden? Heeft mijn lijf er zin in? Tijdens het wandelen is het erg belangrijk om mijn eigen tempo te blijven wandelen. Ik heb altijd mijn eigen GPS bij, terug bij de auto kom ik! En dat geeft me rust. Wanda organiseert dit al langer en ik ben ook al vaker mee geweest. Dat heeft nog nooit voor problemen gezorgd. Ik ga er weer voor!

Chaam ontdekken

De wandeling start in Chaam. Terwijl we het dorp in rijden denk ik even aan de Acht van Chaam en daarmee terug  aan het wielrennen dat ik hiervoor met veel plezier deed. Wat ben ik blij dat ik inmiddels in het wandelen een nieuwe verslaving heb gevonden. Al snel wandelen we tussen de weilanden en later de bossen in. Om te lunchen heeft Wanda op het kaartje een picknicktafel zien staan. Maar zoals het vaker gaat, wanneer je ze dan nodig hebt, staat het bankje er niet. Of we zijn er voorbij gelopen, zonder het in de gaten te hebben. In het gras voor een woonhuis besluiten we te gaan zitten. Wanneer ik op de grond ga zitten, is het overeind komen nog moeilijker. Gelukkig is er een houten bankje als ingang van het huis en gokken we dat ze niet thuis zijn.

Dan weer verder

Het opstarten is alsnog toch weer even lastig. Vrijwel direct nadat we weer gestart zijn, laat ik iets vallen. Ik krijg de opmerking van een medewandelaar ‘dat gaat niet heel soepel, zo oud ben je nog niet’. Klopt natuurlijk helemaal dat het niet soepel gaat, alleen ik heb totaal geen zin om me te verantwoorden en ik laat de opmerking weer van me af glijden. Hij bedoelde het vast niet verkeerd. Zo’n opmerking kan bij mij wel echt binnen komen, gelukkig lukt het me om dat nu niet toe te laten.

uitzicht over venBij een mooi ven houden we nog een pauze, gelukkig lang genoeg om ook echt even tot rust te komen. Korte pauzes zijn voor mij funest.

Afsluiting met een drankje

Twee kilometer voor het einde een boerderijterras met eigen boerderij. Traditie is inmiddels dat we de wandeling afsluiten met een drankje. Maar zo gezellig zag Chaam er niet uit en we besluiten hier alvast een drankje te doen. Het is bij een leuke boerderij, waar ze zelf bier brouwen. Dat moet natuurlijk geproefd worden. Het biertje smaakt me uitstekend. We wandelen de laatste kilometers en stappen daarna snel in de auto.

Wat doe jij als je zo’n opmerking krijgt?

Total distance: 14.68 km
Download

Delen mag!

Leave Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *