Over het Utrechtpad naar Amersfoort

Afstand: 17 km

Twee weken geleden wandelde ik ook in Amersfoort. Het kan aan mij liggen, maar voordat ik begon met wandelen in Nederland is me nog nooit een markering van een Lange Afstands Wandelpad (LAW) of bijvoorbeeld Streekpad (SP) opgevallen. Sinds ik ben gaan wandelen zie ik ze overal. Overal waar ik ze ook zie, ik wil weten welke route erbij hoort. Tijdens de wandeling twee weken geleden was het niet zo moeilijk en WanVestingswal Amersfoortda bevestigde dat, het was het Utrechtpad. De vorige keer ben ik tot Woudenberg gekomen, nu wil ik tot Amersfoort komen. Een deel van de route zal gelijk zijn aan twee weken geleden, maar veel ook niet, ik ben benieuwd. Het belooft een mooie route te worden.

Donderdagmiddag ging het nog redelijk met de pijn, ’s avonds was het helemaal omgedraaid en had ik vrijdagochtend een spoedreparatie. Zaterdag doe ik het dan ook nog rustig aan, zondagochtend kijk ik naar buiten, klein laagje sneeuw, strak blauwe lucht en een zonnetje. Het perfecte winterweer dus. Een uur later dan ik bedacht had, maar ik ga op stap richting Woudenberg om naar Amersfoort terug te wandelen. Ik blijf het een vreemd iets vinden, twintig minuutjes in de bus om in een ruime drie uur terug te wandelen. Beetje gek moet je wel zijn!

Den Treek, wat een cadeautje

In Woudenberg aangekomen, liep ik al snel op een mooi onverhard paadje. De route gaat over den Treek, wist alleen niet dat ik er al zo snel was. Helemaal geen straf, wat een mooi cadeautje om hier te mogen wandelen met zo’n schitterend weer. Ik besef me maar al te goed, dat ook het wandelen een keer misschien niet meer gaat. Daarom geniet ik er iedere keer weer van wanneer het nog gaat. Dit is zo’n dag om ultiem van te genieten.

In den Treek liggen veel vennetjes. Vaak neem ik onvoldoende tijd (en vooral ook rust) om foto’s te maken. Dat moet echt anders! Genoeg mooie plekken om vast te leggen. Mijn lijf houdt zich nog goed, ik stap rustig door.

WoudenbergNa een klein stukje bebouwde kom van Amersfoort kom je in het mooie park Randenbroek. Hier geeft mijn rechterheup aan dat hij liever onverhard loopt. Wist ik al, had niet gehoeven! Doorstappen is het enige remedie en dat lukt me. Uiteindelijk ben ik sneller dan ik had verwacht bij het eindpunt.

Laatste stukje naar het station

In het boekje staat de route richting het station aangeven. Daarvoor moet ik het Marskramerpad volgen, dat zou toch moeten lukken. Ik zie de markeringen direct en loop dus door. Wanneer ik weer op de stadsring uit kom, raak ik aan de praat met een echtpaar. Ze vertellen me dat het station precies de andere kant op is. Het is nog wel een stukje lopen, ze adviseren om de bus te pakken. Mijn telefoon geeft aan dat 20 minuten wandelen is en ik besluit door te lopen. Het laatste stukje in de bus, voelt niet goed zeg maar. Uiteindelijk kom ik op de stationsstraat, ver van het station zal ik dus niet meer zijn. Weer een schitterende route! Volgende keer ga ik tot Baarn, daar kan ik me nu alweer op verheugen.

 

Total distance: 15.87 km
Download

 

 

 

 

Delen mag!

2 Comments

  1. Beantwoorden

    Leuk om jouw ervaringen te lezen en bekende plekken te zien op je foto’s. Ik dacht steeds: “O ja, dat was daar!” En ja, dat van overal markeringen zien en willen weten van welk pad dat dan is, dat is zo herkenbaar! 🙂

Leave Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *