Trainen in de bossen rondom Bilthoven

Afstand: 12 km

Neem een groep op Facebook ‘Samen Reuma’ waar de vraag wordt gesteld wat de leden voor sport doen. Daar komt regelmatig het antwoord ‘wandelen’ op. Neem daar mij bij, altijd wel in om iets te organiseren en ik krijg het idee om met een team mee te doen aan de Egmond Wandel Marathon tegen Reuma. Hoe mooi zou het zijn om deze tocht te wandelen met meer mensen met een reumatische aandoening, waar het Reumafonds als goed doel aan verbonden is. Het team ‘Samen Reuma’ is geboren. Inschrijving is gedaan en 23 januari zullen we in Egmond 10,5 kilometer van de noordroute gaan lopen. Hiervoor hebben we ook een actiepagina gemaakt om deze prestatie te laten sponsoren voor het Reumafonds. Ik krijg net voordat ik mijn spullen bij elkaar ga pakken een donatie binnen komen van een collega, de tekst ontroerd me zelfs een beetje. Zo mooi als een collega uitspreekt respect voor je hebben, goud waard!

In de groep opper ik het idee om een keer samen te wandelen vooraf en uiteindelijk ga ik met Cloudia de Groene Wissel Bilthoven wandelen.

We spreken om 10 uur op het station af en ik zie al snel iemand staan, alleen en met wandelschoenen aan. Dat moet Cloudia wel zijn. De routebeschrijving heb ik geprint en ook op mijn gps gezet. De start is meteen even goed opletten welke kant we op moeten, zeker met het nieuwe station. We starten en al snel zie ik op mijn gps dat we wel goed zitten, maar dan wel Langs de plassen af lopenop het einde van de route. Makkelijk besluit, dan lopen we hem in achterstevoren. De routebeschrijving berg ik op en we lopen de route helemaal op de gps, wat prima gaat. Snel merk ik dat mijn brace niet goed zit. Durf ik het aan om zonder verder te wandelen. Het is een relatief korte route en afgelopen week is mijn knie redelijk rustig geweest. Ik besluit hem helemaal af te doen. Zou het goed gaan?

De route brengt ons, al kletsend, snel in de bossen. Door de regen van de afgelopen dagen zijn de paden erg nat en veel modder. Een man die we tegen komen, waarschuwt ons dat het alleen maar erger wordt, daar laten wij ons natuurlijk niet door Mooi paadje langs een weilandafschrikken!

Bij de Mauritshoeve verwennen we ons zelf op een heerlijk stuk appeltaart. Na de lunch moeten we er weer even in komen, maar dat is niet erg. Inmiddels voelen we ook de eerste druppels regen, echt nat worden we gelukkig niet. De route gaat verder langs weilanden, weer een stukje bos en dan wandelen we alweer Bilthoven in.  Gelukkig gaat het met mijn knie nog redelijk!

Onze actie is niet onopgemerkt gebleven bij het Reumafonds. Zij hebben mij geïnterviewd en met een mooi artikel op hun website en Facebook geven ze aandacht aan ons team.

Delen mag!

1 Comments

  1. Pingback: Koninklijke route rondom Baarn | Ik wandel met Bechterew

Leave Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *