Nacht van de Nacht

Zes jaar geleden waren we alleen nog collega’s, heel snel daarna hele goede vriendinnen. We bellen vaak en dan roepen we weer dat we iets moeten afspreken. We plannen dan een dag in en de avond van te voren gaan we eigenlijk pas bedenken wat we gaan doen. Zo ook afgelopen zaterdag. Vrijdag hadden we bedacht naar het Waterlinie Museum te gaan. Daarna lekker lunchen en de rest zouden we wel zien. Maar ’s avonds deelt Wanda op Facebook het bericht dat het Nacht van de Nacht is. Na wat appjes over en weer besluiten we eind van de middag af te spreken, eerst naar het Waterlinie Museum te gaan, dan een hapje eten en ’s avonds doen we mee met een avondwandeling vanuit Schalkwijk bij Boerderij Zalm. Geen idee wat we ervan kunnen verwachten, maar we laten ons verrassen.

Energie opsparen, kan dat?

We spreken om half 3 af, tot die tijd doe ik het rustig aan, want ik weet dat het laat gaat worden. Later dan mijn lijf eigenlijk wilt. Op deze manier probeer ik om wat energie op te sparen. Allesbehalve leuk, maar ik weet wanneer ik het niet doe, ik het ’s avonds niet eens vol houd. Of zondag de rekening gepresenteerd krijg, door dan veel pijn te hebben. Dat doe ik dus maar niet. Overdag heb ik energie en dat maakt het niet makkelijker op. Ik moet verstandig zijn en niet nu over mijn grens heen gaan. Nog genoeg te doen in huis en ik ga toch een beetje aanrommelen. Maar wel alles op tempo ‘tandje terug’.

Waterliniemuseum

Het Waterlinie Museum is absoluut de moeite waard en ligt ook schitterend. We lopen er dan ook een rondje, ik merk al snel dat het slenteren van het museum me nu op breekt. Of te wel, op naar een borrel! We eten een hapje in Bunnik en drinken daar meteen een borrel om daarna naar Schalkwijk te gaan. Tijdens de borrel merk ik hoe fijn het is om met een vriendin te zijn die altijd begrip heeft voor mijn gezondheid. Als ik het erover wil hebben, kan dat bij haar. Maar we hebben ook veel lol samen, ook dat is belangrijk! Ze probeert zich altijd in te leven in mij. Inmiddels weet ze (en vertrouwt) ze er ook op dat ik op tijd mijn grenzen aan geef. Zo fijn!

Nacht van de nacht

Het was nacht van de nacht, alles in het teken om lichtvervuiling tegen te gaan. Bij ontvangst stond de tafel helemaal vol met hapjes. Had toch het toetje moeten overslaan 😉 Rond half 10 doen we een rondje Schalkwijk, al snel lopen we met een aantal ver voor op de groep, iets inhouden dan maar. Halverwege zijn we drie minuten stil om stil te staan bij wat je voelt. Maar… dat wil ik helemaal niet. Ik voel mijn brace iets te veel en mijn heup vraagt aandacht van me. Wanneer ik mijn gedachten wil ombuigen, bedenk ik me hoevaak ik op de dijk waar we nu lopen tegen wind in heb moeten beuken op mijn racefiets. Dat ik dat nu door mijn gezondheid niet meer kan doen, maakt die gedachte ook niet handig. Gelukkig zijn de drie minuten redelijk snel voorbij. Eenmaal terug, staan de vuurkorven klaar en komt de gluhwein erbij. Genieten dus. De dag erna betaal ik de rekening, maar ik krijg wel korting omdat ik een leuke dag heb gehad.

 

Delen mag!

Leave Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *