Koninklijke route rondom Baarn

Afstand: 14 km

De wandeling Baarn uit ‘Wandelen over de Utrechtse Heuvelrug’ staat op de planning. Ik wandel hem samen met Ineke. Zij werkte bij een klant van mij en vroeg me een tijdje geleden of ik het leuk vond een keer samen te gaan wandelen. Daar zeg ik niet vaak ‘nee’ tegen. En waarom zou ik ook. De route van Baarn beloofd veel goeds en mijn lijf voelt redelijk. Ik hoop dat mijn brace dit keer wel goed blijft zitten. Ging gisteren niet helemaal goed, dat heb ik vooral ’s avonds geweten.

Vanaf het station wandelen we richting Kasteel Groeneveld. Beetje jammer van mezelf dat ik merk dat ik de verkeerde route op mijn GPS heb gezet. Daar heb ik niet zo veel in. De route is niet gemarkeerd, dus goed lezen! Vrij snel moeten we al even zoeken, waarna een vrouw ons aanspreekt. Ze vertelt dat veel mensen op dit mensen de route even kwijt zijn. Schrale troost, ik ben niet de enige! Bij het kasteel doen we een vroege lunch, verder in de route komen we niets meer tegen. We besluiten buiten te gaan zitten, maar zijn ook weer blij dat we verder kunnen wandelen, want het wordt toch wel koud.

Vennetje bij De Stulp

Vennetje bij De Stulp

Via de Hooge Vuursche komen we uit bij een heidegebied ‘De Stulp’ en wat is het daar mooi! Als de heide hier in de bloei staat, moet het hier schitterend zijn. Ik ga dan ook zeker hier nog een keer terug komen.

Na verloop van tijd begint weer die rechter heup te vervelen. Ik maak me hier best zorgen om. Een tijd geleden merkte mijn fysiotherapeut op dat mijn knie heel erg naar binnen staat en dat dat zou kunnen betekenen dat ik artrose heb ik mijn heup. Ik hoop zo dat het dat niet is, maar de pijn wordt er niet minder om. Ik wacht het maar af hoe het zich verder ontwikkelt.

De Stulp

Hollands uitzicht bij de Stulp

Na het heidegebied wandelen we langs de tuin af van Paleis Soestdijk en later het Baarnse Bos lopen we snel weer richting station. Bijzonder hoe dicht de bossen bij het centrum liggen hier. Fijn om hele mooie wandelingen te maken en dat is hier weer gelukt.

Delen mag!

Leave Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *