Hoeveel afwisseling kun je hebben in 16 km

Afstand: 16 km

Door haar actie om 1000(!) km te wandelen voor het Reumafonds en mijn actie om gesponsord de Egmond Wandelmarathon te wandelen heb ik Wanda ontmoet. Waar het begon met een keer meewandelen met haar 1000 kilometer, wandelen we nu regelmatig samen en is tijdens die eerste wandeling samen het idee van de Reuma Walk uitgewerkt. Zelf blogt ze veel op haar website Wanda Wandelt en nodigt ze soms haar volgers uit om mee te wandelen. Zo ook deze keer. Door mee te doen, breek ik eigenlijk een belofte met mezelf. Tijdens mijn wandelingen is het voor mij erg belangrijk om in mijn eigen tempo te kunnen lopen en op het juiste moment genoeg pauze te nemen. Toch ben ik tot nu toe nog iedere keer mee geweest en is het me steeds goed bevallen.

We verzamelen op het station in Amersfoort en gaan een route lopen uit het boekje Wandelen over de Utrechtse Heuvelrug. Dat belooft veel goeds! De dag ervoor heb ik enorm veel pijn van mijn S.I. gewricht, dat belooft dan weer niet veel goeds… Wat zou deze combinatie me gaan brengen?

Het eerste stuk gaat al snel door een mooie buurt. Midden in de woonwijk gaat het omhoog en omlaag. AAAHHH, ik voel mijn kuiten, mijn heupen, mijn knie (zit mijn brace wel goed, vast niet!). Ik denk terug aan de tijd dat we hier met de fietstraining kwamen en herinner me weer de gemene stukjes van Amersfoort. Maar al gezellig kletsend komen we bij Kamp Amersfoort. Blijft indrukwekkend. Bij het bezoekerscentrum eten we onder het afdak een boterham en wandelen daarna weer door, iets verderop zit restaurant Oud-Leusden waar we een drankje doen. Ik neem nog een kopje soep, lekker om iets warm te eten. Snel nog mijn brace goed gedaan, want zoals ik al vermoedde was die een beetje afgezakt inderdaad.

Na de lunchbreak is daar weer de ‘ik-kom-toch-wel-heel-moeilijk-op-gang’-periode. Dit is dan toch duidelijk het voordeel van in een groepje wandelen, ik trek me eraan op en we wandelen richting park Beekdal, zo mooi is het daar. Vanuit daar lopen we het oude centrum weer in. Daar besluiten we alvast het afsluitende drankje bij de stadsbrouwerij te doen om daarna het laatste stukje via het Eemkwartier terug naar het station. Kort stukje in de trein naar huis en ’s avonds doe ik het rustig aan.

Het was een schitterende, afwisselende route in een goed gezelschap!

 

Delen mag!

3 Comments

  1. Pingback: Over het Utrechtpad naar Amersfoort | Ik wandel met Bechterew

Leave Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *