Twee keer de Grebbeberg

Keuzes maken

Soms plan ik wandeling lang van te voren, soms ook helemaal niet. Op een zaterdag krijg ik het idee om een dag later in Rhenen te gaan wandelen.  Een berichtje naar Miranda of ze zin heeft om mee te gaan is dan ook zo verstuurd.  Miranda heeft sinds kort de sleutel van haar nieuwe huis op de Utrechtse heuvelrug. Wat baalt ze dat ze niet mee kan. Ik leg mijn wandelspullen klaar, fototoestel en GPS zijn opgeladen en de route staat op de GPS. Na een slechte nacht en veel pijn ’s morgens moet ik zelf ook besluiten het plan te laten voor wat het is. Het enige wat ik kan doen, is luisteren naar mijn lichaam. Het maken van de keuze zelf heb ik geen moeite meer mee. Waar ik dan wel moeite mee heb? Dat mijn lijf voor mij bepaald op mijn 32e dat ik zo’n keuzes moet maken. Het resultaat, een baaldag. Maar ook die gaat weer over. Juist door er aan toe te geven dat het tegenzit en niet tegen dat gevoel gaan vechten, dan win je het. We gaan voor een herkansing.

Bijzondere vriendschap ontstaan tijdens het wandelen

De route start op het station in Rhenen. Tegenover het station zit een cafeetje waar we beginnen met een kopje thee. Het is heerlijk weer en we grappen dat we het prima vol kunnen houden in het zonnetje, maar zijn te nieuwsgierig naar de wandeling en gaan enthousiast van start.

Weten jullie nog dat ik Miranda tijdens de Egmond Wandelmarathon heb leren kennen? Sindsdien hebben we vaker samen gewandeld en kan ik wel zeggen dat een vriendschap ontstaan is. Ook dit zal zeker weer gezellig worden!

De Grebbeberg

Mooi alternatief pad naar de top van de Grebbeberg.

Mooi alternatief pad naar de top van de Grebbeberg.

Vrij snel komt de Grebbeberg. We twijfelen alleen hoe snel we naar links mogen om te gaan klimmen. Uiteindelijk gaan we bij een mooi pad omhoog. Dit blijkt niet de goede route te zijn, maar wel mooi! Eenmaal boven pakken we snel de route weer op en zien we waar we boven hadden moeten komen, met heel veel trappen. Lezend in de routebeschrijving komen we tot de conclusie dat we die nog een keer op mogen.

De route gaat verder op het plateau, wat is het hier mooi. Ook weer een mooi stukje Nederland, zo dicht bij huis. We hebben dan ook uitzicht op de

Schitterend uitzicht over de Blauwe Kamer.

Schitterend uitzicht over de Blauwe Kamer.

Blauwe Kamer, een natuurreservaat. De route gaat later onder langs verder en dan kunnen we de Blauwe Kamer in. Daar verheugen we ons al op.

Nog een keer de Grebbeberg

Miranda gaat starten met haar eigen bedrijf en we hebben op een bankje de tijd genomen daar over te filosoferen. Zo leuk om te doen! We zitten daar bijna een uur en het wordt snel later. We besluiten uiteindelijk de Blauwe Kamer te laten voor wat hij is. Goede reden om terug te komen, dat gaan we ook zeker doen. Wel krijgen we nog een keer de Grebbeberg voor onze kiezen, nu wel volgens de route. Dat betekent, 260 treden omhoog. Afzien, maar heel rustig kom ik boven.  Al lachend en kletsend wandelen we Rhenen weer binnen. Ik blijf het bijzonder vinden hoe onze vriendschap is ontstaan en hoe veel overeenkomsten we hebben. Bijna eng!

Total distance: 14.74 km
Download

Delen mag!

Leave Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *