Wat brengen de bossen van Wolfheze?

De Reuma Walk gaat dit jaar naar: Wolfheze

In 2014 is het idee ontstaan. Dit jaar organiseer ik alweer voor de derde keer de Reuma Walk. Wanda heeft een route bedacht vanaf de computer. Aan mij de schone taak hem te wandelen en kijken of ieder paadje ligt waar de computer vind dat het ligt. Ik controleer de route van de Reuma Walk en schrijf meteen de route uit. Miranda wil graag helpen met de Reuma Walk. 10 September kan ze niet, maar ze wandelt graag met me mee. Een kaartje en de route op GPS gaat me door de bossen van Wolfheze loodsen. Ik ben benieuwd wat Wanda bedacht heeft. Het belooft een regenachtige, grijze dag te worden. Niet ideaal, maar de route moet gecontroleerd en uitgeschreven worden. We gaan, door wegomleidingen, een halfuur later dan bedacht van start.

Direct de bossen in

De startlocatie zelf midden in de bossen. Die wandelen we dan ook meteen verder in. Met de kleine hoogteverschillen die er zijn, is het schitterend. We spreken af dat ik de route op de GPS in de gaten houd en Miranda schrijft de route direct uit. Dit vraagt veel van ons en foto’s maken is er dan ook bijna niet bij. Maar kletsen maken we tijd voor! Bijzonder om te merken hoe er een vriendschap is ontstaan in een paar maanden tijd. In januari kwamen we elkaar in Egmond tegen. Inmiddels een aantal keer samen gewandeld en hebben we veel herkenning bij elkaar. Ook Miranda haalt eruit wat erin zit met een positieve inslag met haar reuma. Ook nu weer hebben we regelmatig de slappe lach. Bomen die uit Harry Potter films laten te komen, helpen daar goed bij!

De route van de Reuma Walk hebben we opgebouwd uit lussen van 5 kilometer, zodat de deelnemers (misschien jij wel?), op iedere verzorgingspost kunnen bepalen of ze door willen of terug gaan. Bij het controleren van de route doen we het ook zo, bij het eerste keuzepunt gaan we in ieder geval nog door. Ondanks de dreigende buien. Koud is het gelukkig niet.

Onze eigen intervaltraining

Doordat we de route alleen op GPS lopen, regelmatig moeten kijken wat Wanda bedacht heeft en de route meteen uit moeten schrijven, maken we van de training eigenlijk een intervaltraining voor onszelf. Dat is pittig! Wanneer we een kilometer of 8 verder zijn, houden we dan ook een langere pauze om te lunchen. Daarna samen weer rustig opstarten.

Het regent steeds wel een beetje, dat kunnen we hebben. Tot het losbarst. Het komt er met bakken uit en we zoeken een schuilplaats. Die is er niet echt, dus wanneer het iets lichter gaat regenen, gaan we weer verder. Op de heenweg zijn we via een ecoduct over de A50 gelopen, op de terugweg is het nog een uitdaging of we er weer over kunnen. Maar het lukt.

Beiden heel blij als we er weer zijn. We doen een drankje in het hotel om op te warmen en droog te worden. Wanneer ik afreken, vraagt de serveerster wat we hebben gedaan. Haar reactie ‘dat doe je toch niet voor je plezier’, heb ik veel lol. Ja, dit doe ik wel voor mijn plezier. Ach, ieder zijn hobby!

Heb jij een hobby, waarvan iemand anders niet snapt dat je dat voor je lol doet? Laat het in een reactie weten!

Total distance: 16.92 km
Download

Delen mag!

Leave Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *